dimanche 22 avril 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - 22/4/2012




Η κίνηση πολιτών "Πρωτοβουλία Καστελλόριζο" είναι υπό δημιουργία.Δεν είναι ακόμα έτοιμη να δράσει.Δεν επιδιώκει να βρεί μέλη  η χρήματα γιά τον σκοπό της μέσω του Διαδικτύου.

1/Πρέπει αρχικά να καθορίσει επ΄ακριβώς τι θέλει να κάνει γιά το νησί, να κοστολογήσει τα έργα (που θα είναι αποκλειστικά βιώσιμα από οικονομικής άποψης) , και να δεί αν μπορεί να τα υλοποιήσει οικονομικά.
2/Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, πρέπει να συζητήσει τα έργα  με τους κατοίκους ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη τους.
3/Η τρίτη φάση, είναι η φάση της δημιουργίας κανόνων διακυβέρνησης γιά την εταιρία που θα συσταθεί.Πρέπει να εξασφαλιστεί μέσω των κατάλληλων οργάνων, η ορθή υλοποίηση , λειτουργία και διαχείριση των έργων.Γιά τον λόγο αυτό, τα όργανα πρέπει να είναι συλλογικά, και θα αποτελούνται από τους λίγους πολίτες της κίνησης που θα καταβάλλουν τα χρήματα γιά τα έργα.Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει ένας θεματοφύλακας (τράπεζα ) μέσω του οποίου θα γίνονται όλες οι χρηματικές κινήσεις.
Τέλος θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες που θα ενταχθούν στην κίνηση δεν θα επιδιώξουν κέρδος από το ποσό που θα επενδύσουν.Ούτε κάν τόκο.Θα δώσουν κάποια χρήματα, γιά να γίνουν κάποιες επενδύσεις στο νησί που θα επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.Αν οι επενδύσεις πάνε καλά, θα πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλλαν αρχικά χωρίς κανένα κέρδος.Αν οι επενδύσεις δεν πάνε καλά, θα χάσουν απλά τα χρήματα τους.
4/ η τέταρτη φάση έχει ως στόχο να συγκεντρώσει φορείς και ιδιώτες πίσω από την πρωτοβουλία, που θα στηρίξουν το έργο της.Οι φορείς αυτοί μπορεί να είναι από τον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, βιομηχανίες, σύμβουλοι,...) και θα συμμετάσχουν εθελοντικά.Δεν θα τους ζητήσουμε να βάλουν χρήματα γιά την πρωτοβουλία της κίνησης, αλλά δωρεάν γνώσεις και δουλειά (κυρίως επιστημονική ) γιά τα έργα που θα γίνουν στο νησί.Θα ζητήσουμε επίσης από ιδιώτες εθελοντές να στηρίξουν την πρωτοβουλία κυρίως κατά την φάση δημιουργίας των έργων.
5/η πέμπτη φάση θα είναι η φάση της υλοποίησης των έργων.

Υπάρχει δηλαδή πολλή δουλειά μπροστά μας.

Ως  κίνηση, ξέρουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη του νησιού θα πρέπει να βασιστεί στον ήλιο, την θάλασσα, την αφθονία νερού, τον άνεμο, την γή του συμπλέγματος  Καστελλορίζου,τον τουρισμό, και φυσικά στους κατοίκους του νησιού.
Με βάση αυτά τα δεδομένα αρχίσαμε και μελετάμε τεχνολογίες και επιχειρηματικές ιδέες.Δεν τις έχουμε κοστολογήσει ακόμα.Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση.
Ετσι, στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν, θα παρουσιάσουμε, έτσι πρόχειρα, χωρίς προγενέστερη μελέτη, τεχνολογίες και ιδέες σχετικές με την παραγωγή ενέργειας, την παραγωγή νερού, και την παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των παρουσιάσεων, θα περιγράψουμε επιχειρηματικές ιδέες που θα μπορούσαν να προκύψουν γιά το Καστελλόριζο αν εξασφαλίζαμε άφθονη ενέργεια και άφθονο νερό.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire